+386 31 602 727

Splošni pogoji

Pozdravljeni v spletni trgovini: www.dom365.si

1. SPLOŠNO

Pogoji poslovanja podjetja Spletna trgovina Alenka Kramar s.p. (www.dom365.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno trgovino in za elektronsko poslovanje.
S spletno trgovino www.dom365.si upravlja podjetje Spletna trgovino Alenka Kramar s.p., ki je ponudnik prodaje izdelkov in kupci jih kupujejo.

Podatki o podjetju:

Spletna trgovina Alenka Kramar s.p., Staretov trg 9, 1275 Šmartno pri Litiji

2.  PONUDBA IZDELKOV, ROK DOBAVE IN PREVZEMA

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se občasno spreminja zaradi poslovanja preko spleta. V kolikor opazite napako, nas prosim obvestite po elektronski pošti na naslov: info@dom.si
Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je od 2- 20 delovnih dneh za dostavo na naslov v Sloveniji, edino v primeru, če Pošta Slovenije ali dostavna služba na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za vse ostale izdelke za dostavo na naslove v Sloveniji velja, rok v razumljivem dostavnem roku, za katerega se dogovorimo tudi po telefonu ali elektronskem sporočilu.

3. NAČIN PLAČILA

Način plačila je možen:

  • Spletno bančništvo – znesek naročila plačate preko spletne trgovine z bančnim nakazilom na naš TRR ali s kartico (Mastercard, Visa, American Express).
  • Naročilo po telefonu 031 602 727 z bančnim nakazilom na naš TRR
  • Kartica – vse debetne in kreditne kartice vseh bank po dogovoru z vašo bančno poslovalnico.

Dostava pošiljke se ob nakupu zaračuna v višini 3,90 EUR, glede na težo ali vrednost naročila. 

Naročila z vrednostjo nad 300 eur bodo dostavljena brezplačno.

4. CENE

Vse cene navedene na spletni trgovini www.dom365.si so končne cene in so v evrih, vključujejo ustrezno stopnjo davka edino, če ni navedeno drugače. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za naročilo preko spletne trgovine.
Cene veljajo v trenutnem naročilu in veljajo samo do sprememb.

5. AKCIJE

Pri časovno omejenih akcijah velja popust do njenega izteka. Popusti se med seboj ne seštevajo.

6. POSTOPEK NAKUPA

Če kupujete na spletni trgovini www.dom365.si lahko kupite izdelek brez registracije oz se prijaviti.
Na spletni strani so poleg izdelkov gumbki (nakupovalni voziček), s klikom na ta gumbek se izdelek v zgornjo košarico. Če želite izdelek izbrisati iz košarice, se postavite na košarico, kjer vam pokaže izdelek in zgoraj vidite x na katerega kliknete in s tem se vam izdelek iz košarice izbriše.
V kolikor želite popraviti število naročil izdelka, ponovno obiščite spletno trgovino in dodajte v košarico enak ali drugi izdelek.
Kupec zaključi svoje naročilo tako, da se zgoraj postavite na košarico in tam izberete na blagajno. Na blagajni izpolnite prazna polja za naročilo izdelka, dodate način plačila in kliknete kupite sedaj. V kolikor je bilo naročilo pravilno oddano kupec dobi na mail obvestilo o naročilu.
V kolikor obvestila o naročilu niste prejeli nas obvestite na elektronski naslov ali na mobilni telefon: 031 602 727.

7. KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdit naročilo.
Prodajalec kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine zdravozivljenje.net, izda račun v pisni obliki z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakup z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno. Kupoprodajna pogodba je shranjena na strani upravljalca in je dostopna vsem uporabnikom. Kupoprodaja pogodb je sklenjena v Slovenskem jeziku.

8. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzem blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe in mu ni potrebno navesti razloga za svojo odločitev. Rok za odstop od pogodbe začne teči z dnem, ko kupec prevzame blago. Kupec lahko pošlje na elektronsko sporočilo izjavo, iz katere je jasno razvidno, da odstopa od pogodbe.
V primeru odstopa pogodbe podjetje takoj ali najkasneje v 15 dneh po prejemu obvestila kupca, na elektronsko sporočilo info@dom365.si o odstopu pogodbe, vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec-potrošnik edino če potrošnik zahteva drugi način povračila plačilnega sredstva in podjetju ne nastanejo dodatni stroški.
Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali z dostavo pošiljke. Pri prodajni pogodbi lahko podjetje zadrži vračilo plačila do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal v podjetje nazaj in če podjetje ponudbi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju najpozneje v 15 dneh po obvestilu.
Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije stroške vračila blaga.
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo, skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov.
V kolikor ima izdelek pri opisu napisano, da zaradi okoliščin narave izdelka ni možno vrniti, potrošnik nima možnosti vračila.
Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat.
Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

9. STVARNA NAPAKA

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

10. VRAČILO IN REKLAMACIJA BLAGA 

Vsa sprejeta in ne preklicana naročila ( naročila lahko prekličete preko elektronske pošte info@dom365.si v roku dveh ur od oddaje naročila) se obravnavajo kot nepreklicna in jih bo podjetje Spletna trgovina Alenka Kramar s.p. poslalo na naročnikov naslov naveden v spletni trgovini.
Kupec lahko v 15 dneh po prejemu vrne kupljeno blago brez odškodnine. Kupec je dolžan poravnati stroške, ki so nastali pri vračanju blaga ( stroške poštnine). V primeru vračila nas obvestite na elektronski naslov info@dom365.si.
Kupec je dolžan poskrbeti, da blago, ki ga vrne pošlje v primerni embalaži, lahko v enaki kot ga je dobil. Priložen naj bo originalen račun in transakcijski račun pošiljatelja ( številka in enota banke) za vrnitev vračila kupnine. Če blago, ki je bilo vrnjeno ustreza pogojem vračila, vam podjetje v celoti vrne kupnino najkasneje v 15. dneh od prejema vrnjenega blaga.
Če je vračilo posledica napake dobavitelja (narobe poslano), se kupcu vrnejo tudi stroški poštnine.
Kupec vse možne odstope od naročila sporoči na mail: info@dom365.si ali pokliče na mobilni telefon 031 602 727 v roku 15. dni od prejema blaga. Rok prične veljati na dan prejemu blaga.

 11. SPREMEMBE NAROČILA IN ODSTOP OD NAROČILA

Naročilo, ki je bilo oddano preko spletne trgovine je možno spremeniti ali odstopiti od njega v roku dveh ur od takrat, ko ste prejeli potrditveno pošto, ker smo ga kasneje lahko poslali že po pošti na navedeni naslov.
Spremembo ali odstop od naročila lahko javite na elektronski naslov info@dom365.si ali na telefonsko številko 031 602 727. Prosim navedite številko naročila in kaj želite spremeniti.

 12. DOSTAVA

Dostava izdelkov poteka preko Pošte Slovenije ali dostavne službe. Po tem ceniku je dostava mogoča samo na naslovih po Sloveniji. Izdelki bodo dostavljeni v roku od 1 do 20 delovnih dni od oddaje naročila, v kolikor izdelka ni na zalogi vas o dostavi  obvestimo.  Dostava izdelkov, ki jih ni na zalogi bo v razumljivem času.

Stroški paketnega pošiljanja:
Pošta Slovenije ali Gls: 3,90 € ali glede na težo ali glede na vrednost blaga  se plača v spletni trgovini www.dom365.si ob nakupu izdelka ali po bančnem nakazilu. 
Ob plačilu nad 300 € poštnina brezplačna!

Čas dostave izdelkov: v roku 2-20 delovnih dni od oddaje naročila. V kolikor izdelka ni na zalogi, vas o času dostave obvestimo. Dostava izdelkov, ki jih ni na zalogi bo v razumljivem času.
Za dostavo izven države Slovenije nas pokličite na telefon 031 602 727 in naročilo oddajte preko telefona ali e-maila: info@dom365.si.

 13. POLITIKA ZASEBNOSTI

Kupec se z nakupom strinja, da ga občasno obvestimo na njegovo elektronsko sporočilo ali telefon z novostmi podjetja. Od prejemanja novosti se lahko kadarkoli odjavi. Prav tako bo podjetje shranilo podatke kupca do preklica. Od pogodbe lahko kupec odstopi preko kontaktiranja ponudnika.

 14. ODGOVORNOST

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih ponuja na spletni trgovini. Kljub temu se lahko lastnosti, zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilo z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in služijo samo za informativni dokaz.

Prodajalec od trenutka oddaje pošiljke ne odgovarja, če nastanejo fizične poškodbe, uničenje ali izgube pošiljke in tudi ne če pride do manjkanja vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V kolikor se zgodi zgoraj navedeno kupec rabi sprožiti postopek reklamacij pri Pošti Slovenije ali dostavni službi. V primeru poškodovanja pošiljke stori tako, da pošiljko prinese na bližnjo pošto v enakem stanju kot je bila pošiljka prejeta, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Prodajalec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem času.

15. PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnika, prodajalec ima sistem obravnavanja pritožb, s katerim se primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na info@dom365.si Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov info@dom365.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Prodajalec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Upravljavcem, Prodajalcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

16. IZJAVA ODGOVORNOSTI 

Informacije o izdelkih in ostali nasveti na tej spletni strani niso nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznana za preprečevanje bolezni. Proizvodi in trditve o posameznih izdelkih preko te spletne strani niso bile ocenjene s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Informacije so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet svojega zdravnika ali drugega zdravstvenega delavca. V kolikor uživate kakšna zdravila ali druga prehranska dopolnila in v kolikor sumite kakršne koli zdravstvene težave se pred uporabo naših izdelkov predhodno posvetujete s svojim zdravnikom ali farmacevtom. O uporabi, tveganju in nezaželenih učinkih se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali s famacevtom. Nosečnicam in doječim materam uporabo odsvetujemo, ter prav tako otrokom in ljudem s kakršnimi koli zdravstvenimi težavami. Pred uporabo se obvezno posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Navedbe pri posameznih super živilih, prehranskih dopolnilih so zgolj informativne narave in niso bile potrjene s strani evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). 
Vse spletne vsebine, tako na spletni strani kot uporabljene za spletno oglaševanje je pripravil Upravljavec in za njih Prodajalec ne odgovarja. 

17. VAROVANJE PODATKOV

Vsi podatki o uporabnikih, ki so pridobljeni preko spletnega mesta https://www.dom365.si bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja. Podatki, ki so vneseni v bazo podatkov ob registraciji, ne bodo posredovani tretjim osebam.

19. VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun.