+386 31 602 727

Vitamin D3 za zdrave zobe, kosti, kri in dober imunski sistem

Vitamin D3 za zdrave zobe, kosti, kri in dober imunski sistem

24.99 

Vsebina: 60 kapsul

Vitamin D3 je popolnoma naravno vegansko prehransko dopolnilo iz jelenovega lišaja. Vitamin D3 prispeva k ohranjanju zdravih kosti in k delovanju mišic. Prispeva tudi k delovanju imunskega sistema

Opis

Malo poznana plat vitamina D …

Za vitamin D je večina izmed nas že slišala, saj mu pravimo tudi sončni vitamin, ki ga je naše telo sposobno s pomočjo sončne svetlobe oz. ultravijoličnih žarkov proizvesti samo. Proizvede pa ga iz holesterola, ki ga najdemo v koži.

Česar večina ljudi ne ve, pa je dejstvo, da vitamin D sploh ni vitamin, ampak hormon in da prispeva k normalni ravni kalcija v krvi kalcija in k ohranjanju zdravih kosti in mišic, prispeva pa tudi k delovanju imunskega sistema.

Živimo v delu sveta, kjer smo v stiku s soncem predvsem poleti, pa še takrat se sončenju zaradi drugih razlogov izogibamo, večina pa nas tudi pridno uporablja kreme z zaščitnim faktorjem …

Za vitamin D tako poskrbimo tudi s pomočjo hrane in prehranskih dopolnil.

Tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) potrjuje pomembnost tega sončnega vitamina. Vitamin D naj bi po navedbah uradnih in potrjenih dokumentov prispeval k:

 • k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.
 • k normalni ravni kalcija v krvi.
 • k ohranjanju zdravih kosti.
 • k delovanju mišic.
 • k ohranjanju zdravih zob.
 • k delovanju imunskega sistema.
 • ima tudi vlogo pri delitvi celic.

Katere oblike vitamina D pravzaprav poznamo?

Poznamo dve obliki vitamina D. To sta D2 oz. ergokalciferol in D3 oz. holekalciferol.

D2 največkrat najdemo v rastlinskih virih, bolj znan pa je D3, ki ga najdemo v ribah, jajcih, jetrih, maslu in nekaterih vrstah lišajev. Tudi koža sama ob stiku z ultravijoličnimi žarki tvori ravno to različico vitamina, torej vitamin D3.

Vitamin D3 …

Vitamina D3, je naraven, celosten, okolju prijazen in učinkovit. In končno smo jo tudi našli. Visoke koncentracije vitamina D3 namreč najdemo v lišaju.

Gre lišaj Cladonia rangiferina  oziroma za jelenov lišaj, ki vsebuje vitamin D3.

Izbrali smo najboljšo možnost – vitamin D3 iz jelenovega lišaja

Ker se zavedamo, kako pomembno je, kaj dajemo vase, smo temeljito preučili vse te možnosti in posvetovali tudi s strokovnjaki.

Po vseh pogovorih in ob upoštevanju želja strank, ki si želijo nekaj kakovostnega in visoko učinkovitega, sončenju pa se izogibajo, smo se odločili, da ponudimo prehransko dopolnilo v obliki kapsul, ki vsebujejo jelenov lišaj.

Vitamin D3 kapsule so:

 • 100 % naraven izdelek
 • Veganske
 • Brez glutena
 • Brez laktoze
 • Brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov

Jelenov lišaj je že dolgo znan, saj podatke, ki kažejo na njegovo uporabo, zasledimo že v 15. stoletju. Pravzaprav gre za hranljivo simbiotično mešanico med algo in glivo, ki jo – kot namiguje že njeno ime – v prehrani uporabljajo jeleni.

Lišaj je visoko odporen proti razmeram, ki vladajo okolju, kjer raste. Odporen je proti mrazu pa tudi brez vode precej dolgo preživi. Vsebuje pomembna hranila, med drugim tudi vitamin D3.

Njeno uporabno vrednost pa je odkril tudi človek in danes so na voljo tudi prehranska dopolnila iz jelenovega lišaja, kakršne so kapsule vitamina D3.

Uporaba prehranskega dopolnila Vitamin D3 v kapsulah

Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Vitamin D3 sta 2 kapsuli na dan. Z nekaj vode zaužijte obe kapsuli pred obrokom, najbolje pred zajtrkom ali kosilom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil se pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom.

Sestavine: ekološki riževi otrobi, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinskega porekla), vitamin D3 iz lišaja (Cladonia rangiferina).

2 kapsuli (priporočena dnevna količina) 500 mg vsebujeta 30 µg (1200 IU) vitamina D3 iz lišajev (600 % PDV*)
*PDV – priporočen dnevni vnos

Shranjevanje: Izdelek shranjujte na temperaturi nižji od 30 °C, stran od direktne svetlobe. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Neto količina: 60 kapsul (zadostuje za 1 mesec)
Poreklo: Slovenija

Pogosta vprašanja

Zakaj je ta Vitamin D3 drugačen od drugih?

Gre za naravno obliko vitamina D3, ki je v rastlinskih virih pravzaprav redek. V primeru lišaja pa gre za zelo poseben organizem, ki je nekakšna kombinacija glive in alge, ki živita v simbiozi in tvorita lišaj. Lišaj je visoko odporen proti razmeram, ki vladajo okolju, kjer raste. Vsebuje pomembna hranila, med drugim tudi vitamin D3.

Kako in kdaj moram jemati vitamin D3 v kapsulah?

Priporočata se dve kapsuli na dan z nekaj vode pred katerim koli obrokom, najbolje pred zajtrkom ali kosilom.

Za koga so vitamin D3 kapsule primerne?

Dopolnilo z vitaminom D3 so primerne za vse, ki ga potrebujejo.

Ali jih lahko uživam v kombinaciji z ostalimi prehranskimi dopolnili?

Vitamin D3 v kapsulah lahko uživate tudi v kombinaciji z drugimi prehranskimi dodatki, kot so Imunobiotiki, magnezij, Kolagen UP, Omega 3, vitamini itd. Če zaradi kakšne bolezni jemljete specifična zdravila, se o jemanju dodatkov posvetujete z zdravnikom.

Ali se lahko predoziraš? Kaj se zgodi, če vzameš preveč vitamina D3?

Priporočena dnevna količina vitamina D3 za odrasle znaša 5 µg, za nosečnice otroke in ostale, ki ga potrebujejo več, pa 20 µg, dve Malincini kapsula pa vsebujete 30 µg, kar je nekoliko več, nima pa nobenih negativnih posledic, saj je zgornja meja na dan celo 100 µg.

Ali izdelek vsebuje gluten in laktozo?

Izdelek je popolnoma veganski, brez glutena, laktoze in sladkorjev.

Ali je primeren za nosečnice in doječe mamice?

Vitamin D3 kapsule so zaradi povečanih potreb po tem vitaminu za nosečnice in doječe mamice priporočljive.

Kako dolgo lahko jemljem Vitamin D3 kapsule?

Priporočamo redno jemanje. Priporočene dnevne količine iz. odmerka pa se ne sme prekoračiti.

Od katerega leta dalje ga lahko uživamo?

Vitamin D3 kapsule lahko zaradi same oblike, ki je torej v kapsulah, uživajo mladostniki od 14. leta dalje.

Ali lahko kapsulo odprem, če je ne morem pojesti?

Kapsulo lahko brez težav odprete. Učinek bo enak. Je pa bolj praktično, če zaužijemo celo kapsulo.